سوهان با جوانه گندم , یکی از روش های بسیار خوشمزه و ساده و اصیل ایرانی می باشد که شما می توانید با کمی حوصله در خانه با چند قلم مواد تهیه کنید در رسپی این سوهان از گلوکز استفاده شده است که کشدار شدن و ترد شدن سوهان می شود و بهتر است حذف نکنید و آن را از لوازم قنادی ها تهیه کنید. سوهان به عنوان یکی از سوغات معروف شهر قم شناخته شده است که به دلیل طعم بی نظیر این نوع تنقلات طرفدار آن بسیار زیاد است و شاید بهتر است بدانید این تنقلات خوشمزه ایرانی اصلی خواص خوبی نیز دارد. سوهات برای تامین انرژی روزانه یکی از گزینه بسیار خوبی است و می توانید از خستگی روزانه جلوگیری کند و خواص آنتی اکسیدانی دارد و برای جلوگیری از بیمارهای قلبی و عروقی و پیزی زودرس گزینه خوبی می باشد. امروز در پارسی دی طرز تهیه سوهان با جوانه گندم را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید

ابتدا گندم را تمیز کرده و خوب بشوئید تا کاملا پوست های اضافی روی آب بیاید و جدا شود ، سپس در آب ، خیس کنید . آب گندم را روزی 4 تا 5 بار عوض کنید . پس از دو روز که نوک گندم ها سفید شد دستمال تمیزی را داخل آبکش پهن کرده و گندم ها را بریزید سپس لبه های دستمال را برگردانید و گندم ها را کاملا بپوشانید . در روز 3 تا 4 بار روی آن آب داده و اجازه دهید آب اضافی ، از زیر صافی خارج شود تا گندم ها جوانه ی نقره ای بزند . هنگامی که جوانه به اندازه یک بند انگشت شد ، آن ها را از چرخ گوشت رد کرده و در ظرف بزرگی در آب شناور کنید . پس از اینکه خوب آنها را با آب مخلوط کردید ، در صافی ریخته و شیره ی آن را کاملا جدا سازید . شیره باید کاملا صاف باشد . اکنون می توانید آرد جوانه یا آرد سنگک را با آن مخلوط کنید تا مانند دوغ شود ، سپس روی حرارت قرار داده و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید اکنون هر چه قدر می توانید روی جوانه ی چرخ شده آب بریزید و فشار دهید تا هنگامی که شیره ی آن کاملا جدا شود . پس از صاف کردن اولیه بهتر است آن را دو بار دیگر تکرار کنید و آب به دست آمده را پس از هر بار سفت شدن سمنو ، دوباره به آن بیفزائید 0 در واقع هر زمان که میخواهد سفت شود ، از آن آب به سمنو اضافه کنید . برای آن که ته نگیرد ، هنگام غلیظ شدن بادام های با پوست را که کاملا شسته اید در آن بریزید باز هم اگر در مدت پخت همچنان خواست سفت شود ، به مدت 2 بار آب اضافه نمائید و اجازه دهید باز غلیظ شود . در این صورت هم خوش رنگ تر و هم شیرین تر خواهد شد 0 مدت پخت معمولا حدود 15 تا 18 ساعت است پس از سپری شدن این زمان ، آن راروی حرارت بسیار ملایم ، به مدت 4 تا 6 ساعت دم کنید. پس از آن در ظرف کشیده و رویش را با خلال بادام و پسته تزئین کنید

۱- تخم مرغ و سمنو را با همزن دستی بزنید تا یکدست بشن،بعد روغن را به ترکیب قبل اضافه کنید.
۲- مخلوط آرد و بیکینگ پودر را به مایه تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید،مایه کیک غلیظ هست.
۳- در آخر آب جوش رو به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید،مایه کیک شما آماده است.